сряда, 8 февруари 2012 г.

Подреден "миш-маш"




Сигурно ви е трудно да си го представите, миш маш уж, пък подреден. Да, ама може- вкуса е малко по-различен, вероятно- заради по-скоро "свареният" жълтък, а не изпържен- но факт е че е достатъчно вкусно да ви стане любимо.

и така:

1 буркан печен червен пипер
2-3 скилидки чесън
1 връзка пресен лук
100 грама сирене
100 грама кашкавал
6 яйца
2-3 стръка пресен магданоз
черен пипер

Нарежете лука и чесъна на ситно. Задушете ги в малко мазнина, добавете и нарязаният пипер. Задушавайте, докато изври водата, която пипера пуска. След като е готово изсипете в тавичка, поръсете с черният пипер, разстелете нарязаният магданоз, натрошете сиренето отгоре равномерно, а накрая прибавете и настърганият кашкавал. На равни разстояния едно от друго счупете яйцата, като гледате да останат цели. Запечете в предварително загрята фурна за 15 минути, или докато се "забулят" яйцата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...