вторник, 28 февруари 2012 г.

Кавърма в омлет!




Кавърмата е традиционно българско ястие. Вариациите по приготвянето й вероятно са толкова, в колкото домове е приготвяна. Обикновено кавърмата съдържа пилешко или свинско месо, праз лук, чубрица, чушки, лютиви чушлета. Ще ви предложа една максимално изчистена рецепта, за класическа кавърма.

500-600 грама свинско месо /от плешката- без кост/
3 стръка праз лук
2-3 чушки /ползвах консервирани/
2-3 домата /аз ползвах консерва домашен гювеч/
2-3 скилидки чесън
чубрица
черен пипер
сол


за омлетите:

за всяка бройка по 2 яйца, 3-4 лъжички прясно мляко и 1 ч.л сол


Нарежете месото на кубчета и задушете. След като започне да зачервява прибавете подправките и продължете да задушавате до готовност. Отделете готовото месо в чинийка, а в същият съд сложете нарязаният на кръгчета праз, скилидките чесън и чушката. Задушавайте докато праза си смени цвета и прибавете отново месото вътре. Последно добавете и домата и задушавайте докато се изпари цялата течност.
През това време направете омлетите, сервирайте кавърмата като сложите част от нея във всеки омлет.
Посоченото количество месо е достатъчно за 4 порции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...