неделя, 4 март 2012 г.

Езо Гелин чорбасъ




Напоследък си приготвила доста рецепти за качване, но не ми остава време да публикувам :) Тази е една от тях. Знаете, че най-сигурният източник на интересна рецепта е споделеното от колежки в работата. Така е и с тази супа, подшушна ми я една управителка на магазин, в който ходя да нареждам стоката на фирмата, в която работя. Супата е от съседна Турция, много лесна и бърза за приготвяне. Първият път като я правих използвах пропорциите, които прочетох в публикуваните рецепти и сгреших- получих една 6 литрова тенджера пълна до горе. Следващият път обаче, сложих продукти на око, и количеството беше точно за две хранения на децата. Стефания обожава тази супа, рядко я виждам да яде чак с такова удоволствие, не че е капризна по принцип.


продуктите, които се влагат са:

червена леща /сложих половин чаена чаша/
булгур /и от него толкова/
домати от консерва /4-5 лъжици/
2 глави лук на ситно
сол
червен пипер
черен пипер
джоджен
чубрица
мента

Сложете да се сварят варивата в тенджера с подсолена вода. Нарежете лука на ситно, добавете го при варивата, сложете и домата. Супата се вари много бързо. В тиган загрейте мазнина, сложете всички подправки и запържете, полейте супата с тази смес.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...