събота, 17 март 2012 г.

Мини пици "Капрезе" с бейби моцарела и сушени чери домати




"Капрезе" е традициона италианска закуска, с месторождение- остров Капри /от където идва и името й/ и представлява салата от домати тип Биволско сърце, моцарела от биволско мляко и босилек, овкусена със зехтин. Трите съставки оформят цветово италианският национален флаг, за това и Капрезе е символ на Италия. Аз лично не приемам някак си да закусвам салата, за това тази сутрин за закуска на децата приготвих любимите им мини пици със съставките от салата "Капрезе". Тестото е стандартното, което ползвам за пица.

За тестото:

300 мл хладка вода
1 ч.л сол
600 гр. бяло брашно
1/2 ч.л захар
2 с.л зехтин

Тестото замесвам в машината за хляб, на програма тесто, като съставките слагам в изброения ред. След като е готово разточвам на тънко и изрязвам кръгове с помощта на чаша. Всяко кръгче доразточвам леко. За тези пици използвах наскоро приготвените сушени чери доматчета, които съхранявах в бурканче със зехтин, розмарин и чесън. Когато отворих бурканчето просто се влюбих в аромата който се разнесе- определено тези съставки много се обичат :)

200 мл доматено пюре
100 гр. кашкавал
1/2 бурканче маслинова паста
2 пак. бейби моцарела
300 грама сушени чери домати
сух босилек /или чубрица/
200 грама маслини /за предпочитане без маслина/

Първо измазвам всяка пица с доматен сок, отгоре слагам по малко настърган на едро кашкавал, както и малко маслинова паста. Аранжирам с бейби моцарела /по едно разполвено сиренце за всяка мини пица/, както и две доматчета, и маслина. Поръсваме накрая със сух босилек, или ако не харесвате аромата му- с балканска чубрица.
Печем на 180 градуса с вентилатор около 15на минути.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...