четвъртък, 1 март 2012 г.
Лесно пилешко по гръцки
За какво се сещате, като ви кажат Гърция? Защото аз за маслини :) По-популярен от тях самите е зехтина, добиван от маслините. Обжавам маслини, всякакви- черни, кафеви, зелени с всякакъв пълнеж- често обяда ми се състои от кофичка маслини :) мога да ям с килограми и никога да не ми омръзват. Вариациите за пилешко по гръцки вероятно са много, моята е само семпло представяне на едни традиционни за гръцката кухня продукти.
И така, ето какво вложих:
700-800 грама пилешки бутчета /ако сте повече си пригответе цяло пиле на порции/
1 глава чесън
4-5 лъжици домат от консерва
200 грама маслини без костилка
1-2 стръка пресен розмарин
червен пипер
риган
сол
черен пипер
Сварете месото. Подредете го в тавичка за печене, посолете и прибавете подправките. Разхвърляйте около пилето маслините и чесъна на цели скилидки. Полейте със бульона получен от варенето и печете във фурна до готовност.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Изглежда умопомрачително :):):) Вкусотийка . А снимката е един път , много ме кефи :-)
ОтговорИзтриванеЧудесна идейка, тъкмо се триумя какво ще готвя:)Хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеО, все да ти кажа, имаш дума за проверка при коментарите и много ме бави, би ли я махнала от настройки:)
извинявам се за тази настройка, явно е автоматична, защото аз не съм я слагала
ОтговорИзтриванеблагодаря за коментарите и слънчев уикенд