сряда, 14 март 2012 г.

Мъфини с праскови и бял шоколад




Мъфините са най-бързият начин да приготвя нещо за похапване на децата- кексово тесто с плодов пълнеж, в допълнение с шоколад и децата са безкрайно доволни. Това е и моят начин да ги отдалеча от щандовете със захарни изделия, пълни с консерванти, премълчани съставки и хиляди вредности. Те си свикнаха, че мама прави и не се впечатляват по магазините. Следващата рецепта е много лесна за изпълнение, но за сметка на това безкрайно вкусна.

За тази рецепта специално си направих масло и бутермилк, по описаният от Йоана начин, като метода при мен беше в кухненския робот. За рецептата ще ви е нужна 500 мл сметана с минимум 35 процента мазнини /животинска/.

Продукти за мъфините:

1 ч.ч бутермилк
1 ч.ч захар
2 1/2 ч.ч брашно
1 пак. бакпулвер
1 пак. ванилена захар
3 яйца
60 гр. масло
100 грама бял шоколадов чипс
2 цели праскови от компот /белени/
филитирани бадеми за поръска


Разбийте яйцата и захарта до побеляване, добавете мътеницата, а след нея брашното с добавеният бакпулвер. Последно добавете маслото, както и ванилената захар. Разбъркайте до хомогена смес. Нарежете на средно големи парчета прасковите и ги добавете в кексовата смес, добавете вътре и шоколадовия чипс. Печете на 180 градуса на фурна с вентилатор около 20 минути. По желание може да попръсите с филитирани бадеми, а след като ги извадите- с пудра захар.

1 коментар:

  1. Чудесни мъфини, грабвам си един със сутрешния чай! Снимките са много красиви - създават ми едно такова...ефирно настроение! Поздрави!:)

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...