вторник, 1 март 2011 г.

Маслени курабийки



Една лесна и приятна рецепта, направих ги за градината на Стефи в днешният хубав ден- баба Марта, поднесени заедно с мартеничка за всяко детенце, като допълнение за допринасяне на добро настроение. Нищо претенциозно, но предполагам интересна закачка.

Рецептата е от блога на още една уникална сладкарка http://mka900.blogspot.com/

200 грама тройно пресята пудра захар
200 грама несолено масло /аз ползвам датското Лурпак, но мисля да пробвам и с мас за Великден/
1 яйце
400 грама брашно
настърганата кора на 1 портокал

Маслото на стайна температура се разбива с пресятата захар, добавяме и яйцето и портокаловата кора. Последно добавяме на порции брашното и омесваме добре. Завиваме полученото тесто в свежо фолио и оставяме в хладилник поне час. След като го извадим разточваме около 5 мм слой, от който изрязваме с формички сладки. Редим върху предварително застлана с хартия за печене тавичка и печем 8-10 минути на предварително загрята до 230 градуса фурна на програма с вентилатор. След като извадим ги подреждаме на решетка да поизстинат леко и накрая украсяваме по желание- с айсинг, с готов фондан, или само глазура. Вървят си добре и без всякакво покритие, децата набързо преполвиха първата тавичка.

4 коментара:

  1. Прекрасна идея за Баба Марта! Хем човек получава красива бисквитка, хем получава мартеница! Поздравления за блога ти. Не бях попадала на него до сега и ако не е късно, Честита Баба Марта и на теб!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря, честита Баба Марта, здраве и усмивки!

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте,мисля да приготвя тези красоти,но искам да ми кажете мекички ли стават :)

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...