вторник, 12 януари 2010 г.

Тиквички с ориз

  • 1/2 средно голяма тиквичка
  • 1 морков
  • 2 с.л домати от консерва /или 1 малък пресен домат/
  • 20 гр. масло
  • 1/2 кафена чашка ориз
  • сол на върха на ножа

Тиквичката и моркова се обелват и нарязват на дребни кубчета. Варят се в 500 мл вода. След като поомекнат се добавя ориза, а след като набъбне и домата. Малко преди да свалим от котлона добавяме и маслото и солта. Предлагаме в този вид /без пасиране/ ако детето яде по-едра храна, ако не- смиламе леко в робота /блендера/.
Подходящо след 10-ти /а при по-ранно въвеждане на домата, може след 9ти/ месец.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...