сряда, 6 април 2011 г.

Пиле със сметана и пресен лук




~*~Продукти~*~

1 бр. двойни пилешки гърди /аз обикновено си вземам цяло пиле и си го правя на порции, гърдите винаги ги отделям за подобен вид ястия/
2 връзки пресен лук
150 гр. пушен врат
сол, лимонов сок
1 кут. животинска сметана за готвене

Нарязва се пушеното месо на дребно, а пилешкото филе на кубчета. Задушават се заедно на тефлонов тиган. Добавят се подправките и след това нарязаният на едро пресен лук. След като поомекне леко лука добавяме и сметаната и изключваме котлона, като оставяме тигана да покъкри. По желание поръсваме с настърган кашкавал или пармезан. Да не забравите да си налеете и чаша хубаво бяло вино /като траминер например :)/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...