неделя, 10 април 2011 г.

Сьомга с лимонов дресинг и пресни картофи



по идея от http://loisslokoski.blogspot.com/2011/04/salmon-with-green-asparagus-spring.html

/продукти за две порции/

300 гр. филе от сьомга
1 лимон
пръчка лимонова трева
10-на листа див чесън
20 грама масло
1 ч.л чесново брашно
сол, черен пипер на вкус
2 средно големи картофа
1 ч.л горчица

Филето от сьомга изпичаме на грил тиган за няколко минути от двете страни. То пуска мазнина, която отделяме в купичка, в която добавяме сока на половин лимон, горчицата, малко сол и чесново брашно. От кората на лимона отделяме едно парче, което изчистваме добре от бялата месеста част и я нарязваме на ситно. Добавяме към дресинга.
Картофите нарязваме /но не до долу/ на сектори от по 2-3 мм. Посоляваме ги, намазваме с масло на стайна темепература. Завиваме ги във фолио, в което сме сложили лимонена трева, копър и див чесън, нарязани на ситно. Печем ги във фурна, на най-долното ниво около 40 минути. При сервиране поливаме сьомгата с дресинга. Поднасяме с добре охладено бяло вино.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...