неделя, 17 април 2011 г.

Тутманик


4 яйца
1 ч.ч кисело мляко
1 ч.ч прясно мляко
1 пак. суха мая
1 ч.л сол
1 ч.л захар
4-5 ч.ч брашно
200 грама сирене

Разбиваме добре яйцата. В прясното мляко разтваряме сухата мая и добавяме лъжичката захар. Угасяваме содата в киселото мляко. Смесваме двете млека с яйцата и разбъркваме добре. Добавяме брашното и омесваме средно меко тесто. Разделяме тестото на равни топки /в моят случай 8/, всяка разточваме с помощта на мазнина на тънко и натрошаваме сирене колкото кибритена кутийка отгоре. Навиваме фитил, усукваме го и редим в тавичка. Оформянето е по желание- като вита баница, или на отделни розички. ОСтавяме да втаса около час, след което заливаме с едно яйце, разбито в малко прясно мляко. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...