събота, 2 април 2011 г.
Заешко в гювеч
Аз може и да постя, но останалата част от семейството си хапват месни и млечни произведения, и то с доста апетит. За съботно-неделната трапеза си трябва нещо по-солидно, за това снощи извадих от камерата заешкото месо и днес спретнах измислица в гювеч.
~*~Продукти~*~
1 цял заек- около 1,5 кг
1 буркан консервирани домати
6-7 средно големи пресни картофи
5-6 големи глави стар лук
3-4 моркова
сол, брашно за запържване на месото, девисил
Нарязваме заека на порции, посоляваме, овалваме ги в брашно и запържваме. Слагаме месото в глинения гювеч, а в мазнината задушаваме картофите, морковите и лука, нарязани на едро. Изсипваме зеленчуците върху заешкото, отгоре изсипваме буркана с домати. Добавяме подправки на вкус и сол, доливаме половин буркан вода и печем на загрята фурна около 60-90 минути.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Изглежда великолепно! Толкова апетитно и крехко!
ОтговорИзтриванеСпорна и усмихната седмица :-)
Благодаря ти за позитивният коментар, и за това че наминаваш през блога ми.
ОтговорИзтриванеВесела и усмихната седмица и на теб, Милена.
Поздрави, Мария