вторник, 19 април 2011 г.

Фалшива дроб сърма



Никак не обичам замразените продукти, особено меса и ако мога ги избягвам, макар че не съм сигурна до колко точно пресни са "охладените" продукти предлагани на нашият пазар и дали изобщо има такива. На прага на най-големия християнски празник- Великден и пролетният Гергьовден и обилното преяждане с агнешко месо и дроб сърма ви предлагам друг "прочит" на това толкова разпространено ястие.

500 гр. пилешки дробчета
350 гр. пилешки воденички
1 ч.ч ориз
3-4 стръка пресен лук
2 големи моркова
домат от консерва
сол, кимион, черен пипер, пресен гьозум /джоджен/

Сваряваме дреболийките добре и ги нарязваме на сравнително дребно. Лука нарязваме на ситно, а моркова настъргваме на ситната страна на рендето. С част от бульона задушаваме лука и моркова. Добавяме при тях и дреболиите, подправките, домаите и последно измитият ориз. След като се изпари водата изсипваме съдържанието в тавичка и заливаме с 4 ч.ч вода. Печем до готовност /около 40-50 минути/. Поднасяме поръсено с прясно нарязан джоджен, или подправка по наш избор. Добър апетит.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...