петък, 22 април 2011 г.

Козуначени рула



Ами отново рецептата на Танита, с малка импровизация от мен- слагам мас вместо масло и само лимонова есенция, вместо настъргана лимонова кора
2 яйца + 1 белтък(жълтъка остава за намазване отгоре)
около 1 ч.ч прясно мляко*
¼ чаша разтопена мас
1с.л ром(по желание)
1 ч.ч захар
1/2ч.л. сол
около 4 и 1/4 - 4 и 1/2 ч.ч. брашно(в машината ми с една бъркалка отива около 4 и 1/4 ч.ч, в тази с две бъркалки 4 и 1/2 ч.ч.)
1 с.л. суха мая

Продуктите се добавят в реда, в който са изброени и се пуска програмата за "Тесто с втасване" /при мен- час и половина/. След като свърши програмата изключете за малко и отново пуснете същата- стават два цикъла. След края на повторената програма изваждаме тестото на леко набрашнен плот, разделяме на равни части според идеите които имаме- при мен беше на шест равни топки.
Всяка топка разточих на тънка кора и намазах с различна плънка /боровинково сладко, сливов мармалад, течен какаов крем "Нукрема"/. Получих три рула с различна плънка.
Всяка разточена платка навивам на руло, а рулото цепвам по дължина през средата като внимавам да не го разрежа до долу. От всяка плънка правя два фитила, като ги усуквам един с друг, след което поставям рулото в тавичката, в която ще се пече и оставям отново да втаса.



След като втаса двойно го намазвам с разбит в малко вода жълтък и поръсих с кафява захар /че ми беше свършила бялата, тук обаче може добре да стои макова поръска, сусам или филитирани бадеми/, слагам във фурната на 40 градуса и при повторно удвояване на обема увеличавам градусите на 160 и пека до готовност /може да проверявате с клечка за зъби готовността, но след като вече е хванало хубава коричка/. Весели празници на всички, здраве и благополучие.

1 коментар:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...