събота, 3 декември 2011 г.

Крем супа със сьомга


Напоследък у дома на почит са крем супите. Припомних си времето, когато децата бяха бебета и захранвах бавно, внимателно с гладко пасирана храна. Просто тогава ми беше омръзнало робота да бръмчи постоянно, за това известно време бях забравила за подобно приготвяне. Сега отново преоткриваме вкуса им и в блога следва предложение за крем супа със сьомга. На нея Стефи вика- Мамо, обичам розовата рибка, за това редовно издирвам рецепти за сьомга, за да й я предлагам така, че да не й омръзва.
Сигурна съм, че има безброй варианти за супа от сьомга, а моят вероятно ще е най-простия възможен, но факт е, че тази риба е много полезна и заслужава присъствие:
котлет от сьомга /около 300 грама/
2 средно големи картофа
1 малка глава лук
1 морков
сол
джинджифил /на върха на ножа/
черен пипер
девисил

Сваряваме зеленчуците, нарязани на едро и солта /на вкус/. Пасираме в кухненския робот и отново връщаме супата в тенджерата. Махаме кожата от котлета, почистваме от костите и го слагаме в крем супата. Варим около 25-30 минути, като преди да свалим поръсваме с подправките супата.
Ами, това е- лесно и безкрайно вкусно. Ако решите да експериментирате сигурна съм, че ще се хареса. Добър апетит!

1 коментар:

  1. Супата изглежда страхотно! Цялото блогче е прекрасно!
    Приятна неделя!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...