неделя, 4 декември 2011 г.

Тути фрути с локум




Днес ще ви досаждам с рецепти за сладки, но нормално- почивни дни преди наближаващите празници са перфектното време за направата на сладки. Следващата рецепта е на моята съгражданка Пепчо http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,177.msg4593.html#msg4593 с благодарности за споделеното. Ето и рецептата за тези пръхкави и ароматни сладки.



150мл бяло вино
150 гр масло
100гр олио, или общо 300гр масло
около 600 гр. брашно
100 гр пудра захар

локум- 2 кутийки
пудра захар за поръсване

Разтопяваме леко маслото в микровълновата и доливаме олиото. Добавяме виното при маслото, а след това и пресятата заедно с брашното пудра захар. Размесваме добре, правим топка и прибираме за малко в хладилника да стегне. Разделяме на няколко части тестото, като разточваме само по една част, а останалото държим в хладилник. Режем разточената кора на еднакви правоъгълници, като във всеки край слагаме по парченце локум и завиваме на пуричка. Печем на 180 до леко порозовяване, а след като извадим ги изсипваме в купа с пудра захар, в която можете да добавите и ванилена такава, за по-силен аромат.

1 коментар:

  1. Наистина сега е перфектното време за отдаване на кулинарстване и то най-вече на сладки неща :) Много вкусни сладки - още повече щом са и с локум! Поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...