понеделник, 21 декември 2009 г.

Бъркано месно руло



Продукти:


500 гр. мляно месо /може по-висок процент телешка/
4-5 моркова
3-4 средно големи кисели краставички
шепа черни маслини без костилката
шепа зелени маслини с чушка
1/2 кутийка топено сирене
1/2 буркан мариновани печурки
2 яйца
200 гр. кашкавал
1 ч.л чубрица
1 ч.л черен пипер
1 ч.л червен пипер
1 ч.л кимион


Приготовление:
Бланширайте леко морковите или ги врътнете за 3-4 минути във микровълновата фурна. Нарежете всички зеленчуци на ситно. Каймата сложете в купа и прибавете яйцата и подправките.
Омесете я добре и прибавете зеленчуците, премесете добре да се разпределят равномерно в сместта. Накрая прибавете гъбите и късчета топено сирене.





В предварително подготвената форма сложете алуминиево фолио и изсипете готовата смес. Разнесете равномерно и след това придайте формата на руло.





Пече се за около 30 минути в предварително загратя фурна на максимални градуси, след което се маха горния слой от фолиото и се поръсва със настъргания кашкавал. Фурната се изключва и връщаме рулото, за да може да се разтопи кашкавала.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...