четвъртък, 3 декември 2009 г.

Пълнени чушки с кайма и ориз



Продукти:


9-11 средно големи чушки
500 гр. кайма
7-8 големи глави лук
2-3 моркова
2 с.л олио
1 к.ч. ориз
1 средно голям домат
1 с.л универсална подравка
1 ч.л кимион
1 ч.л черен пипер
2 ч.л червен пипер
магданоз, девисил /по желание/, чеснов прах

Зеленчуците се нарязват на ситно, и се запържват в мазнината. След като променят цвета си добавяме каймата с две лъжици вода и разбиваме добре да стане гладка и да се размеси добре със останалите съставки. След това добавяме ориза и след като се "изпари" водата доабвяме и всички сухи подправки. Разбъркваме добре сместта и сваляме от котлона, последно добавяме и зелените подправки.
Измиваме и почистваме чушките от семките. Пълним с готовата смес и нареждаме в тава или в тенджера /според желанието/. Ако слагам в тенджерка посипвам отгоре с две супени лъжици брашно и заливам с вода. В тавичката само покривам с вода до средата на чушките и запичам. Ако сготвите с повече бульон, може да се направи застройка- 2 яйца, 4-5 супени кисело мляко и 2 супени лъжици брашно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...