сряда, 9 декември 2009 г.

"Спанелони"



Името е хрумка на Ники, който след като ги опита заяви, че така приготвени са много по-вкусни от колкото стандартните канелони и средното между тях и спагети- спанелони. Гарантира ми че доволно често ще ме моли да му правя от тях.

Продукти:

1/2 пакет спагети
1 буркан доматен сок
300-350 грама бекон
300 грама гъби
200 грама кашкавал
черен пипер, босилек, мащерка, сол
1 с.л олио

Приготовление:
Сваряваме спагетите във врящата вода с прибавената в нея лъжица олио и лъжица сол. След като са почти готови ги оттеглям от огъня и прецеждам с гевгир. Изсипвам ги в тавата, в която ще пека и заливам със задушените в доматен сос на ситно нарязани гъби и бекон. Поръсвам с подправки на вкус и слагам да се пекат на максимални градуси на най-ниско ниво за около 20 -25 минути. Като са готови изключвам фурната и ги поръсвам с настъргания кашкавал и оставям тавичката във фурната, за да се разстопи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...