четвъртък, 10 декември 2009 г.
Бисквитена Шоко Мус торта
Продукти:
За основата на тортата:
150 гр бисквити с какао - смлени или натрошени на ситно
100 гр горчив шоколад начупен на парченца
1/3 ч.ч. течен шоколад (от рода на “Нутела”)
За мус шоколад:
350 гр млечен шоколад начупен на парченца
Половин ч.ч. мляко
120 гр масло ( нарязва се на кубчета докато е студено)
2 жълтъка
Половин ч.ч. захар
500 гр сметана
Приготовление на платката
1. Шоколадът се разтопява заедно с течния шоколад на водна баня или в микрото
2. Разтопеният шоколад се смесва с бисквитените трохи и с полученото тесто се облепва дъното и стените на тортена форма или тавичка. Работи се с навлажнени ръце за да не се полепва .
3. Оставя се на хладно
Мус шоколад
1. На водна баня се разтопява маслото заедно с шоколада и млякото
2. В купа се разбиват жълтъците със захарта икъм тях се добавя постепенно и при непрекъснато бъркане шоколадовата смес.
3. Отделно се разбива сметаната и се прибавя внимателно (не се бърка , а се преобръща) към шоколадовата смес.
Шоколадовият мус се изсипва върху платката и се оставя на студено най-малко за 4 часа.
Аз добавих и шоко заливка от 50 грама масло, 2 с.л. какао и 2 с.л. пудра захар с която заливаме тортата накрая. Украсих и с бордюр кокосови стърготини.
Източник: http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.342.html
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар