вторник, 8 декември 2009 г.

Тирамису- вариация



Продукти:


2 пакета бишкоти /Савоярди/
500 гр. маскарпоне
500 гр. течна сладкарска сметана
1 капсула есенция Ром
2 големи чаши горещо кафе
1 пакетче горчиво какао


Приготовление:

Тъй като се притеснявам от приготвянето на сладкиши със сурови жълтъци ми допадна вариацията със сметана вместо яйца. За това предлагам и на вас- опитайте, мисля че ще ви допадне. Тирамисуто всъщност е един много лесен за приготвяне и не изискващ много време десерт. Единственото лошо в случая е, че след приготвянето му трябва да се почака, за да попият добре съставките и да се получи завършеност на вкуса му.


Разбийте сметаната с миксер /или робот/, прибавете към нея Маскарпонето и разбийте добре до хомогенизиране на сместта. Сладкарската сметана е сладка, за това не ви трябва допълнително захар.
Сварете си /аз го правя на кафе машина/ две големи чаши кафе. Прибавете в него половин от капсулата ромова есенция. Аз винаги предварително си вадя всички бишкоти от пакетите, за да не губя после време в разпечатването, трябва да се използва температурата от горещото кафе. Потапям всяка бишкота в кафето /много бързо и от двете страни/ и нареждам в тавичката. След като направя един ред от бишкотите, намазвам обилно с крема, заравнявам и отгоре поръсвам обилно през цедка с горчиво какао. Повтарям процедурата с бишкотите и крема и така докато привършат /редовете зависят от обема на съда, моята препоръка е да не са повече от три/. За последния ред гледаме да остане малко повече от крема, наръсваме го с какао, а може и със стружки черен шоколад. Прибираме в хладилника поне за една нощ- така ще стане много по-вкусно. Хубаво е този десерт да се поднася леко охладен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...