Продукти:
- 1 пакет бутер тесто /900 гр/
- 4-5 с.л маслинова паста
- 300 грама бекон нарязан на тънки филийки
Обикновено продават замразено бутер тестото. Оставете леко да отпусне /но не да се размекне прекалено/ и намажете цялата повърхност равномерно с маслинова паста.
Наредете бекона върху тестото по широчина. След което нарежете правоъгълници спрямо всяко парче бекон.
Навийте на рулце всеки правоъгълник, след това разрежете рулцето на няколко кръгчета.
Наредете ги в тавичка с хартия за печене и печете в предварително загрята фурна около 10-15 минути на 200 градуса.
Чудесно мезе както за биричка, така и за бяло винце.
Наздраве!
Няма коментари:
Публикуване на коментар