вторник, 29 декември 2009 г.

Бутер охлювчета с бекон и маслинова паста


Продукти:

  • 1 пакет бутер тесто /900 гр/
  • 4-5 с.л маслинова паста
  • 300 грама бекон нарязан на тънки филийки


Обикновено продават замразено бутер тестото. Оставете леко да отпусне /но не да се размекне прекалено/ и намажете цялата повърхност равномерно с маслинова паста.





Наредете бекона върху тестото по широчина. След което нарежете правоъгълници спрямо всяко парче бекон.






Навийте на рулце всеки правоъгълник, след това разрежете рулцето на няколко кръгчета.






Наредете ги в тавичка с хартия за печене и печете в предварително загрята фурна около 10-15 минути на 200 градуса.






Чудесно мезе както за биричка, така и за бяло винце.
Наздраве!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...