неделя, 27 декември 2009 г.

Шоколадови трюфели с мента



Продукти:

  • 150 гр. черен шоколад
  • 100 мл. течна сладка сметана
  • 6-8 капки ментова есенция
  • какао на прах за овалване

Шоколада се начупва на парченца и се поставя в купа.

Сметаната се загрява на среден огън и когато започне да завира се изсипва върху шоколада. Разбърква се с дървена лъжица докато се образува гладък ганаш. Капва се ментовата есенция и отново се разбърква добре.

Ганаша се оставя да изстине на стайна температура, след това се покрива с прозрачно фолио и се оставя в хладилника за 4-5 часа или за цяла нощ.

Какаото се изсипва в подходящ дълбок съд. Дланите на ръцете се овалват в какао. С чаена лъжичка се взима от ганаша и с ръце се оформя на топка. Поставя се в какаото и хубаво се овалва, като се разклаща съдът. Така се оформят всички трюфели. Ръцете периодично се поръсват с какао, за да не лепне шоколада.

Съхраняват се покрити с фолио или в кутия в хладилник.

Източник: http://www.kulinarno-joana.com/2008/11/mint-chocolate-truffles/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...