вторник, 8 декември 2009 г.

Кюфтета с топено сирене



Продукти:

/за 5 порции/

600 гр. кайма
3-4 глави стар лук
1 яйце
5 триъгълничета топено сирене /по ваш вкус/
1 пак. универсална панировка /или само галета- 200 грама/
черен пипер, кимион, чубрица

Нарежете лука на ситно и го изсипете при каймата, чукнете яйцето отгоре и омесете добре каймата.
Разделете на 5 еднакви топки, всяка вземате и разстилате на дланта си, поставяте топеното сиренце вътре и оформяте, като внимавате да не се показва сиренето.
Всяко кюфте се овалва в панировката, оформя се и се нарежда в тавичка. След като приключим, наливаме вода до средата на височината на кюфтетата и печем на най-долното ниво на фурната на максимални градуси около 30 минути.
Поднасяме с гарнитура по собствен вкус- ориз със зеленчуци, картофени пюре или пържени картофи, задушени зеленчуци или гъби с масло!


Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...