петък, 17 февруари 2012 г.

Двойно шоколадови мъфини с малинов крем




Не ни пропусна сезонният вирус- Ники го донесе в събота, в неделя Стефания вече беше болна, във вторник вечер се тръшнахме аз и Преслава. Салфетки, термометри, нурофен- ето така мина у нас празника на влюбените и виното /за кой както го предпочита/. Постигнах личен рекорд по вдигане на температура- 39,2- не помня в съзнателният си живот да съм развивала такава. И някъде в полуунеса ми мина през ума, че ще е добре да направя едни мъфини- ей така, да живна малко, пък и за настроение. Даже реших и да ги снимам, та да пусна рецепта.





За мъфините:

1 ч.ч прясно мляко
2 яйца
2/3 ч.ч захар /напоследък ползвам само кафява захар- смятам, че придава по-приятен вкус на сладкишите/
1 1/2 чаша брашно /може да се наложи да добавите, ако яйцата са по-големи/
2/3 ч.ч шоколадов чипс
3 с.л какао
1 бакпулвер
1 к.ч мазнина /масло на стайна температура, или олио/

За крема:

125 гр. масло
1 к.ч малини /замразени или пресни/
1 ч.ч пудра захар
1 с.л прясно мляко



Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Прибавете млякото, след него разтопеният шоколадов чипс с мазнината /в микровълновата за около минута разтопявам чипса, заедно с мазнината/. Разбъркайте добре, прибавете и какаото. Накрая се добавят и брашното, заедно с бакпулвера. Добавете и още шепа неразтопен шоколадов чипс. Сложете по лъжица от сместа във формичките за мъфини и печете около 20 минути на 180 градуса. Аз получих 19 мъфина средна големина.


Крема разбийте като смесите всички съставки в кухненски робот. Декорирайте мъфините и им се насладете в компанията на хубаво кафе.

3 коментара:

  1. Мимка, мъфините изглеждат страхотно с този малинов крем! Сигурна съм, че са станали много ароматни и вкусни! Пожелавам бързо оздравяване и сваляне на температурата!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря ти, Габи- много си внимателна както винаги. Мъфините моите хора ги поизядоха и без крем, въобще не им се разсърдиха :)
    Усмихнат и слънчев уикенд

    ОтговорИзтриване
  3. Много вкуснички изглеждат мъфинчетата! И наистина този крем е страаашно апетитен и много отива на шоколадовите кексчета!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...