събота, 19 декември 2009 г.

Кандирани портокалови корички с тъмен шоколад



Продукти:

Корите на 2-3 портокала
2 ч.ч. вода

2 ч.ч. захар
100 гр. разтопен тъмен шоколад

Портокалите измиваме добре с четка, за да премахнем колкото се може повече от химията, с която са напръскани за по-дълга трайност. След това ги обелваме и нарязваме корите на клечки с ширина около 0.5 см. За да пуснат аромата си, а и за да не нагарчат после, ги заливаме със студена вода и бланшираме три пъти. След третото бланширане трябва вече да са отпуснали формата си и да не са на сърпове, както и, разбира се, да не горчат.

След това ги отцеждаме и подсушаваме. В дълбок тиган или тенджера приготвяме захарния сироп, като разтопяваме захарта в двете чаши вода. Когато започне леко да бълбука, прибавяме коричките, разбъркваме добре, и оставяме да къкрят на тих огън около 75 минути.

Готови са, когато изглеждат леко прозрачни. Тогава ги изваждаме от сиропа с решетъчна лъжица и ги подреждаме една по една на хартия, без да се залепват. Това занимание не е трудно, но изисква здрави нерви и търпение. Оставяме ги да се изсушат 3-4 часа, докато почти спрат да лепнат.

Източник: http://nojivilichka.wordpress.com/2008/11/08/portokalovi-korichki-s-shokolad/

1 коментар:

  1. Страшно интересно и много приятно за хапване.Всъщност обожавам портокал в шоколадовите лакомства . Страхотна рецепта !

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...